Maat bepalen

Veel sieraden kun je in onze webshop bestellen in een specifieke maat. Maar hoe weet je nu wat voor jou/jouw bestelling de juiste maat is? Op deze pagina lichten we de maten toe die wij gebruiken in deze shop en geven we een maatadvies op basis van onze ervaringen. 

MAATADVIES BIJ KETTINGEN

Kettingen of colliers zijn er in verschillende lengtes. Afhankelijk van smaak en breedte van de hals kies je de juiste lengte:

  • 38-40 cm hoog in de hals of in het ‘kuiltje’ 
  • 42 cm kort in de hals (meest verkochte lengte bij dames)
  • 45 cm wat losser en lager in de hals
  • 50 cm laag in de hals (meest verkochte lengte bij heren)
  • 60 cm op de borst

Verschillende lengtes ketting om hals                     

MAATADVIES BIJ ARMBANDEN

Zelf armbandmaat opmeten met behulp van een meetlint of touwtje. Door middel van een meetlint of touwtje kun je de polsomtrek opmeten. Waar je vervolgens een aantal centimeter bij optelt:

Normaal zittende armband = Polsomtrek + 2 cm
Strak zittende armband = Polsomtrek + 1,5 cm 
Losser zittende armband = Polsomtrek + 3 cm

 Babyarmbandjes

 • 9-11 cm, wat een totale lengte aangeeft van 11 cm, met een versteloog op 9 cm. Deze lengte is vooral bedoeld voor pas geboren baby's tot ongeveer 8 maanden
 • 11-13 cm, wat een totale lengte aangeeft van 13 cm met een versteloog op 11 cm. Deze lengte is bedoeld voor baby's van ongeveer 4 maanden t/m 2 jaar

MAATADVIES BIJ RINGEN

Voor het bepalen van je ringmaat kun je bij ons een ringsizer bestellen voor slechts € 1, excl. eventuele verzendkosten. Ideaal als je op zoek bent naar zekerheid voor je online bestelling:

Zelf ringmaat opmeten met behulp van een touwtje en lineaal. Dat kan op twee manieren:

 1. Je kunt bijvoorbeeld een stukje lint of touw losjes om je vinger doen en dat vervolgens op jouw ringmaat knippen. Met een liniaal kun je dan vaststellen wat de omtrek is van je vinger (= lengte van het touwtje), waarna je in onderstaande staande tabel kunt zien welke ringmaat daar dan bij past.
 2. Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een goed passende ring, waarvan je met een liniaal of meetlint de binnendiameter kunt bepalen.

Let daarbij wel op het volgende:

 • Een brede ring voelt strakker aan om de vinger, neem bij een brede ring een halve tot hele maat groter.
 • Door warmte en kou kunnen je vingers dikker of dunner worden. Zo kan er na een paar uur al een verschil van een kwart ringmaat ontstaan. Bereken je ringmaat daarom bij kamertemperatuur.
 • Komt je ringmaat uit tussen 2 maten, kies dan voor de grootste maat.
 • Ga er niet vanuit dat je vingers aan je linkerhand even slank/dik zijn als aan je rechterhand. Als je gaat meten, bepaal vooraf aan welke hand/vinger je de ring wilt gaan dragen.

Je kunt natuurlijk ook onze winkel bezoeken om je ringmaat op te laten meten. Wij hebben geijkte pasringen in alle maten.

Ringen maattabel. Ringmaten worden meestal weergegeven in de Europese ringmaat (diameter van de ring) of de omtrek. In onze webshop hebben we ervoor gekozen om de beide maten weer te geven. In onderstaande tabel zie je hoe deze maten zich tot elkaar verhouden en zie je ook de Amerikaanse maat erbij staan:

Maattabel  

MAATADVIES BIJ HORLOGEBANDEN

De metalen schakelbanden van je horloge kun je door ons op maat laten maken. Maar hoe weet je de polsmaat? Door die te meten. Je kunt bijvoorbeeld een stukje lint losjes om je pols doen. Door het lint langs een liniaal te leggen, kun je vaststellen wat de omtrek is van je pols in centimeters. Daarvoor geldt dat je de omtrek van je pols moet meten, op de plek waar je het horloge wilt dragen. Als je tijdens het bestelproces bij de algemene opmerkingen aangeeft wat de omtrek is van jouw pols in centimeters, maken wij het voor je op maat. De schakeltjes die we hebben verwijderd sturen we uiteraard ook mee, zodat je de horlogeband altijd weer kunt (laten) verstellen. 

Scroll to top