Gaatjes schieten

GAATJES SCHIETEN

Voor gaatjes schieten hoef je bij Treasure Juwelier geen afspraak te maken! Gaatjes schieten is voor jou en/of je kind vast een spannende ervaring. Wij vinden dat het vooral een leuke ervaring moet zijn. Daarom maken wij er graag een klein feestje van. Er is niks om bang of nerveus voor te zijn, maar eenmaal in de winkel nemen de kriebels toch iets toe. Daarom nemen wij onze tijd ervoor en leggen je alles uit. Op deze pagina kun je je al voorbereiden.

We schieten gaatjes bij baby's vanaf 3 maanden. Maar bij alle kinderen die nog geen 16 zijn, hebben we volgens de huidige wet- en regelgeving de instemming nodig van hun ouders. Daarvoor gebruiken we een toestemmingsformulier. Ben je jonger dan 16 jaar en wil je gaatjes, neem dan één van je ouders mee die het formulier in de winkel kan ondertekenen. Na afloop krijgt die een kopie van dat ingevulde formulier mee naar huis.

WAT GAAT ER GEBEUREN …

Als de keuze van de oorbellen gemaakt is, reinigen wij de oren. Vervolgens zetten wij daar stipjes op zodat vooraf te zien is waar de oorbellen zullen gaan komen. Als één van ons dit allemaal gedaan heeft, roept zij er een collega bij, zodat we twee oorbellen tegelijk kunnen schieten. Zo zal zich nooit het probleem voordoen dat er één oorbel in zit en dat je kind de andere niet meer wil. Als de oorbellen geschoten zijn ligt er een lekker snoepje klaar in onze schatkist.

DE OORBELLEN

Je hebt keuze uit ca. 25 oorbellen. We hebben voor iedereen wel iets leuks. De oorbellen waarmee geschoten wordt zijn van chirurgisch staal, goud of titanium en zijn steriel verpakt. Er zijn verschillende modellen zoals leuke dolfijnen, bloemetjes of glim steentjes. Ook hebben we speciale oorbellen voor baby’s vanaf 3 maanden. Deze hebben een kortere stift. Ook hebben wij 14 karaat gouden schietoorknopjes. 

Enkele voorbeelden van schiet oorbelletjes zie je hieronder.

Voorbeelden van oorbellen

SCHIETSYSTEEM

We werken met het Studex Systeem. Dit systeem is steriel en werkt op handkracht waardoor het schieten minder pijnlijk is. Het geeft ook geen enge geluiden. Het gaatje komt altijd op de goede plaats en geneest sneller doordat er minder schade aan het weefsel wordt toegebracht.

KOSTEN

Het schieten van gaatjes kost vanaf € 25,-. Afhankelijk van de oorbellen die je kiest varieert de totale prijs meestal tussen de € 25,-- en € 39,-- voor beide oren.

NAZORG

Na het schieten moeten de oorbellen zes weken dag en nacht gedragen worden. Belangrijk daarbij is om de oren twee keer per dag te druppelen met antisept en de oorbellen regelmatig te draaien. Daarna mag er gewisseld worden. Het is wel aan te raden om het eerste jaar continu oorbellen te blijven dragen, omdat anders de gaatjes dan nog binnen een aantal dagen dicht kunnen groeien.

CORONA

Bij het schieten van gaatjes gelden de volgende richtlijnen:

Iedereen is welkom mits je geen koorts hebt, vrij bent van luchtwegklachten, geen last hebt van kortademigheid, niezen of verkoudheid. We vragen wel iedereen om alleen te komen of met max. 1 begeleider. Om de hygiëne zo veel als mogelijk te kunnen waarborgen zal het personeel de handen desinfecteren met alcohol vóór en ná elke klant. Daarnaast maken we gebruik van een 'safety shield'; dit is een doorzichtig scherm dat over het hele gezicht van de medewerker valt. De oorbellen waarmee de gaatjes gezet worden zijn in steriele wegwerpverpakking verpakt. Heb je vragen omtrent de veiligheid van jezelf of anderen? Neem gerust contact met ons op.

Scroll to top